dimarts, 12 de juliol del 2011

2ª sessió

TWITTER o altres xarxes socials desde movils.

La utilització de movils amb conexió a internet, es una eïna disponible tant dintre com fora de l'aula, per aquest motiu avui dedicarem una estona a la pràctica d'aquesta activitat tan comú entre els joves i adolescents de la nostra societat.

Primer ens hem hagut d'obrir un compte en twitter, els que encara no teniem, i posteriorment descarregar l'aplicatiu directament al movil.
Segon, hem entrat el username i la contrasenya tal com ho fariem a l'ordinador, però desde el movil. (Twitter es pot tenir obert desde l'ordinador i desde el movil alhora).


TWITTER: Coses importants ha saber.
Es fa servir per enviar missatges curts.
Tots els teus seguidors veuran sempre els teus missatges ha no ser que tu possis un HUSTAG desconegut per a ells o que creis un missatge privat per enviar només a una persona.
Quan crees un HUSTAG, s'envia un missatge automàtic a tots els teus seguidors i ells poden veure ,si obren el HUSTAG, tot el que possis. (Crees les etiquetes perquè la gent pogui triar si vol o no mirar el missatge)
Els HUSTAGS no son teus, s'esborran automàticament després d'un dia de no fer-ho servir. 


Enviar missatges directes a persones es fa desde la pestanya de Mentions o Menciones, tothom o pot veure. Si envies una mention a una persona, aquesta reb un missatge al correu electrónic per avisar-la de que la miri.
ESCURÇADORS D'ADREÇES: hi ha un molt bo de google, que et permet escorçar adreçes llarges i per tant no menjar-te els 140 caracters que tens per fer un tweet  http://goo.gl/
Aquest escorçador es pot fer servir per els correus electrónics habituals per tal de donar una imatge més neta al missatge.


RETIWTTEGAR (RETWEET): es enviar un missatge d'una persona a la que jo segueixo a un grup o a tots els meus seguidors. La persona que ho rep no es seguidora de la que va enviar el missatge original, però li sortirà la seva adreça i nom.




CONSELLS PER LA GESTIO DE CONTRASENYES
Ha de ser una paraula que no sorti al diccionari perquè qualsevol programa pot descobrir-lo. Tampoc es pot fer servir dates de naixement o any perquè es un algoritme que es fa servir molt. O d'altres com substituir vocals per numeros.

BLOG
http://www.blogger.com 
(Aquesta adreça es porta a un portal de blogs, on podrem crear els nostres propis, com ara aquest que esteu llegint.)
Abans de començar hem de seguir aquests passos; 
1er. Omplir el menu CONFIGURACIÓ, hi han aspectes com el títol que es poden modificar a posteriori.
2n. FORMATACIÓ, triar la zona horaria.
3er. COMENTARIS, es per bloquejar i poder moderar els comentaris. S'ha d'aplicar la moderació de comentaris sempre.
4rt. PERMISOS
5é. Enviament de missatges.
6é. Per afegir una pestanya de conexió directa desde el meu blog a twitter, haig de fer servir la adreça http://www.twittermysite.com/ i desde aqui seguint les indicacions ens genera un codi que després copiarem a afegir un gadget del menu disseny del nostre blog.
7é. Enllaçar altres blogs. Per fer un enllaç dintre del nostre bloc, haurem d'anar a la pestanya de disseny i omplir la URL amb la adreça del blog que volguem afegir. Jo he afegit el blog del professor per tenir un enllaç directe. Així que l'adreça que he escrit es http://escolaestiuvoc2011.blogspot.com i seguint les indicacions de afegeix un bloc i desa, he aconseguit un accés directe al seu blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada